JanneHeikkinen11

Kaikki blogit puheenaiheesta Eurooppa ja Suomi

Yritysten vastuullisuus Suomessa ja Euroopassa

 

 

Paljon puhutaan vastuullisista yrityksistä. Monelle se kuulostaa tarulta tai suorastaa kierolta mainokselta. Kuitenkin yritysten vastuullisuus muodostuu yhä tärkeämmäksi ja suuntaa antavaksi tavaksi luoda hyvinvointia ja kehitystä. Tämä korostuu koska yrittämisen käsite laajenee ja yhä useampi tekee työtä yksinyrittäjänä. Lisäksi alustatalous tuottaa haasteita ymmärtää ja järjestää työn oikeudenmukaisuutta. Mistä eri osista vastuullisuus sitten koostuu? 

Vastuullinen yritys ja yhteiskunta 

Kreisi ERK lähtee meppivaaleihin tosissaan

Päivän uutistarjonta on niin täynnä Sipilää, että tärkein unohtuu uutisoinnissa.

Paljon tärkeämpää kuin hallituksen ero viikkoa ennen virallista hallituksen loppua on tietysti Euroopan tulevaisuus.  Nyt on ensin eduskuntavaalit, mutta heti kohta jo päätetään Euroopan suunnasta ja se on paljon isompi kakku.

 

Kokoomuksen Verkkouutiset ei noteeraa Eija-Riitta Korholan eurovaaleihin ilmottautumista, pitääköhän hänen lähteä presidentti Sauli Niinistön esimerkin mukaisesti, mukaan kansalaisten ei puoleen tuella?

Mitä opin Lontoossa? Suomessa ihmisiin voi vielä luottaa

Olin viikko sitten Itäkeskuksen kauppakeskuksessa, jossa nuorella suomalaisäidillä oli ehkä vähän tukala tilannetta päällä. Hänellä oli kaksi lasta rattaissa: edessä istui about 2-vuotias poika, joka kiljui ja itki äänekkäästi, hänen takanaan kaikessa rauhassa hänen pikkusiskonsa. Äiti yritti auttaa pikkuneidiltä takkia pois, mutta samalla kärttyinen isoveli vaati huomiota kovaäänisellä itkullaan. Huomattuani äidin ahdingon lähestyin häntä ja kysyin, voisinko auttaa – vaikka pikkumiestä rauhoittamalla.

Annegret Kramp-Karrenbauer valittu Saksan CDU-johtajaksi

Angela Merkel on saanut seuraajakseen CDU:n puheenjohtajaksi suosikkinsa Annegret Kramp-Karrenbauerin (AKK). Äänet jakautuivat äärimmäisen tasaisesti puheenjohtajavaalin  toisella kierroksella. AKK sai 517 ääntä vastaehdokkaansa Friedrich Merzin saadessa 482 ääntä.

Tulos ei lupaa hyvää CDU:n, Saksan johtavan Unionipuolueen, yhtenäisyydelle ja tulevaisuudelle.

Terveyspalvelut koko Suomeen

Ikean perustaja Ingvar Kamprad testamenttasi puolet henkilökohtaisesta omaisuudestaan Norlantiin. Hän näki että Norlannilla on hyvät mahdollisuudet kehittää elinkeinotoimintaansa.

Frankfurter Allgemeine: Suomi eristäytyy

Hyvin lohduttoman kuvan piirtää saksalainen valta- ja laatulehti Frankfurter Allgemeine Suomesta tänään. Suomi eristäytyy Euroopasta yhä pahemmin  ja tuijottaa omaan napaansa. Syynä on lehden mukaan esimerkiksi kielimuuri, joka sulkee Suomen sisäisen keskustelun ulkopuolisilta.

Suomi katsoo tulevaisuuteen

Suomi on nyt yllättävän kansainvälinen, sellainen Suomi, joka katsoo tulevaisuuteen. Täällä haluavat näyttäytyä niin Cambridgen herttua kuin USA:n ilmastolähettiläskin, Ruotsin prinssistä puhumattakaan. Ilmapiiri on positiivinen kun itsenäinen Suomi täyttää 100 vuotta. Ilmastonmuutos voidaan selättää nyt teknologian avulla oli Albert Goren sanoma Helsingin teknologiamessuilla. Tällainen sanoma uppoaa lamasta nousevaan kansakuntaan, joka tavoittelee uutta menestystä teknologiateollisuuden alalla.

Ironian politiikka

Voin ihan suoraan sanoa, että minusta koko keskustelu maahanmuutosta ja pakolaisista on kohtalaisen ironinen, mutta sitä ei taideta huomata kovinkaan helposti. Laura Huhtasaari haluaa olla vihainen eikä hyssytellä asiaa, 10.9 antamassaan lausunnossa - saa olla minun puolestani.

Feminismi – Imperialismin viimeisin vaihe?

Suomelle lähes 100 vuotta sitten itsenäisyyden sallinut Vladimir I. Lenin – jota siitä huolimatta voidaan perustellusti kritisoida varsin monesta asiasta, kuten siitä, että hän hyvin mahdollisesti ajatteli, että Suomi aikanaan liittyy takaisin neuvostokansojen perheeseen – katsoi vuonna 1916, että imperialismi on kapitalismin korkein vaihe ja totesi: ”Juuri kapitalismin loismaisuus ja mätäneminen […] ovat ominaisia sen korkeimmalle historialliselle vaiheelle, ts. imperialismille” (Lenin, 1916, 13).

Sitä saa mitä tilaa?

Minulta liikenee ymmärrystä erityisesti suomalaiselle ääriajattelulle. Suomessa on viime vuosikymmeninä ollut tapana vähätellä ongelmia, liioitella mahdollisuuksia ja keinolla millä hyvänsä pyrkiä kompromissiin, myös asioissa missä kompromissi on sietämättömän vahingollinen.

Suomessa ja euroopassa yleisestikin ollaan kuulemma huolissaan äärioikeiston ja populismin noususta? Tavallaan ollaan huolissaan aiheesta koska nousu on selvää ja se tulee entisestään jatkumaan, mutta mikä olisi pahinta mitä voisi tapahtua? Molemmat kun ajavat kansan tahdon toteutumista.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä