JanneHeikkinen11

Kaikki blogit puheenaiheesta Hegemonia

Lännen interregnum avaa Kiinalle tien hegemoniksi

Yllättäen puhjennut finanssikriisi löi maailmanjärjestelmän uusliberaalin perustuksen sirpaleiksi vuonna 2008. Kymmenen vuotta kriisin puhkeamisen jälkeen maailmaa ei vieläkään hallitse mikään stabiili hegemoniseen ideologiaan perustuva järjestys. Päinvastoin moni ideologinen projekti kamppailee tasavahvasti siitä, millaisten ideoiden ja instituutioiden varaan taloudellinen ja poliittinen järjestys tullaan rakentamaan.

 

Maailman talouden keskipiste saapuu Kiinaan 2020

Maailman talouden keskipiste saapuu Kiinaan 2020

  • oletko valmis?

Konsulttiyhtiön laskelmien mukaan maapallon taloudellinen keskipiste matkaa Siperian halki kohti Kiinaa 140 kilometriä vuodessa.

Tuhat vuotta sitten, vuonna 1000 jKr, tämä näkymätön, mutta voimakas globaali keskus sijaitsi  Himalajalla, kahden voimakeskuksen Mesopotamian ja Kiinan välillä.  Sieltä se lähti hitaan vaelluksen kohti – Suomea!

Mistä oikeiston ylivoima kertoo?

Se kertoo siitä, että vallan tasapaino on todella huonossa jamassa, vallan pitkäaikaisesta väärinkäytöstä ja vastavoiman puutteesta, joka kertoo yhteiskunnan nykyisestä ja tulevasta rappiosta.
 

Make China Great Again! – Kiina ottaa paikkansa maailman johtajana

Make China Great Again! – Kiina ottaa paikkansa maailman johtajana

– Kiina puhuu vähän mutta tekee paljon

*

Pentagon on luonut 1.743 miljardin US Dollarin suunnitelman, jolla se aikoo (tarvittaessa) pysäyttää Kiinan yllätyshyökkäys jo lähtötelineisiin. 

Saudi-Arabian ex-ulkoministeri Kerrylle: "Isis on meidän vastauksemme Iranille"

Saudi-Arabia tavoittelee uutta johtajuutta Lähi-Idässä

Lähi-Idän voimatasapaino ja sen uhat ISISin häviön jälkeen

*

Tilannekuva:

Lähi-Itä on kolmen maanosan saranakohta, jonka maaperässä piilee suunnattomat öljyvarat.

Mitä tapahtuu todella? Vuorovedet vuodenvaihteessa 2015-2016

 

Mitä tapahtuu todella? Vuorovedet vuodenvaihteessa 2015-2016

*

Olemme lähdössä tietämään mitä emme tiedä nyt

(P. Saarikoskea soveltaen vh)

*

2015

… harva asia – ei edes vihollisen propaganda – murentaa niin tehokkaasti ihmisen moraalisen selkärangan kuin vastikkeettomasti saatu raha tekee, sisältäpäin.  Ja varsinkin kun siitä tehdään ihmisoikeus, joka vapauttaa viimeisestäkin velvollisuudesta.

Uudenvuoden mietteitä Suomen tilasta

Mitä on järki tai sen puute, järjettömyys? Järkevyyteen kuuluu aina menneiden päätösten arviointi ja historiallisista kokemuksista oppiminen.

Vuoden 2011 hallitusneuvotteluiden jälkeen odotukseni oli, että euroalueen talouskehitys tulee olemaan huonoa, ja että supistava talouspolitiikka tulee johtamaan leikkauskierteen syvenemiseen Suomessa. Työttömyys ja sen uhka luovat samalla otollisen maaperän muukalaisvihamielisyydelle. Siksi ennakoin ”six pack”-hallituksen talous- ja EU-politiikan hyödyntävän eniten perussuomalaisia.

"Meillä on unelma" - Rosengården!

(klikkaamalla kuvaa olet monikulturismin "unelmien ruusutarhoissa")

 

MONIKULTURISMI PUUROT JA VELLIT SEKAISIN

 

Kiina on nyt maailman suurin talous. Ohitti Yhdysvallat…

Kiina on nyt maailman suurin talous.  Ohitti Yhdysvallat…

…melkein kuin huomaamatta…

*

Fakta

International Comparison Program 2011 –raportin mukaan Kiina oli jo 2011 saavuttamassa Yhdysvaltoja ja kirimässä sen rinnalle kilpailussa maailman suurimman talouden tittelistä.  Raportti julkaistiin 28.10.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä