JanneHeikkinen11

Kaikki blogit puheenaiheesta Keski-Afrikka

Mikä Afrikassa mättää? Siitä täytyy ottaa selvää

 

Afrikka on manner, jota kohtaan minulla on suuria ennakkoluuloja. Tämän tunnustan rehellisesti. Kenties enemmän kuin mitään muuta maanosaa. Suomen mediaan kantautuvat uutiset ovat lähtökohtaisesti huonoja. Sotia ja levottomuuksia, korruptiota ja taloudellista alisuoriutumista. Hiv ja Ebola. Asiat tuntuvat menevän vain ja ainoastaan päin seiniä. Ei liene siten ihme, että mielikuvani eivät ole mairittelevia.

 

Avustetaanko Afrikkaa ikuisesti?

Afrikan valtiot olivat siirtomaita aina 1900-luvun loppupuolelle saakka. Iso-Britannia, Ranska, Belgia ja Saksa hallinnoivat lähes tulkoon koko mannerta, useiden satojen vuosien ajan. Suomellakin oli haluja hallinnoida nykyistä Namibiaa, joka tunnettiin muinoin Ambomaana. Presidentti Ahtisaaren kautta Suomi oli hyvin avokätinen avunantajana kyseisen valtion ensi vuosina. Viimeisenä itsenäistyi tai siirtyi alkuperäiskansojen hallintaan entinen Rhodesia, nykyinen Zimbabwe.

Suomi harkitsee sotilaiden lähettämistä Keski-Afrikkaan

Niin väittää norjalainen Aftenposten STT:hen ja suomalaisiin hallituslähteisiin viitaten. Asiaa on määrä puida tänään kl 11 alkavassa ulko- ja turvallisuuspoliittisen ministerivaliokunnan kokouksessa.

Ranskan presidentti Francois Hollande on onnistunut muuttamaan Ranskan operaation Keski-Afrikassa EU:n yhteiseksi.

http://www.aftenposten.no/nyheter/uriks/Finland-vurderer-a-sende-soldate...

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä