JanneHeikkinen11

Kaikki blogit puheenaiheesta Kiinan nousu

Kiina kolonisoi maailman – Uusi Maailmanjärjestys á la China

Kiina kolonisoi maailman – Uusi Maailmanjärjestys á la China

Länsi menetti voimansa, asemansa ja mahdollisuutensa – vääriä töitä väärällä tavalla.. Kiina näytti maailmalle, miten voima ja dynamiikka vauhdittaa hegemonian siirtymää Lännestä Idän maille.

*

Miksi Trump halusi tavata Kimin? Kysymyksiä globaalin voiman myrskystä

Miksi Trump halusi tavata Kimin? Kysymyksiä globaalin voiman myrskystä

*

Jossain on kovin pohdittu, mikä presidentti Trumpin sai lähentymään toista hylkiövaltiomiestä, Kimiä. Vastaus on laaja: iso peli ja Kiina, mutta muutakin siinä on.

Silkkitie tulee – oletko valmis?

Silkkitie tulee – oletko valmis?

*

Viikonvaihteessa 14.-15.5.2017 Pekingissä kokoontuu Kiinan mittavan Uuden Silkkitien (Silkkiväylien) (Belt and Road – B&R; tai One Belt and One Road - OBOR ) hankkeita käsittelevä foorumi.

Kiina näyttää mallia Afrikan kehitysavulle

Kiina näyttää "lännelle", että kehitysapu voidaan tehdä myös aivan toisella tavalla.....järkevästi.

Kiinan rooli kasvaa koko ajan Afrikassa ja (toisin kuin mistä länsimaisessa kehitysavussa on kyse) Kiina pyrkii kehittämään pitkäkestoisia kauppasuhteita, joissa keskeisinta on molemminpuolinen hyöty.

Venäjästä ja Kiinasta, yhdessä ja erikseen

Kolmisen vuotta sitten minulla oli tilaisuus matkustaa maanteitse Suomesta Kazakstanin kautta Kiinaan ja myöhemmin palata tältä samaiselta matkalta kuuluisaa Siperian rataa pitkin takaisin kotikonnuille. Valtaisa Venäjänmaa tuli siis kuljettua - ainakin osittain - läpi kahteen kertaan. Kiinassa olen tuon matkan jälkeen käynyt toistamiseen ja sielläkin pintateitse kuljettuja kilometrejä on kaiken kaikkiaan tainnut kertyä reilusti yli kymmenen tuhatta.

 

Ojensiko Kiina kätensä - kenelle?

Kiinalaisten tunnetuin piirre – olla puuttumatta toisten itsenäisten valtioiden sisäisiin asioihin 0] – on meille läntisille lähes tuntematon ilmiö. Me valkoiset länsimarkkinatalouden näyttö- ja vertailuihmiset puutumme hanakasti muiden tekemisiin, vaikka asia ei koskettaisi meitä mitenkään.

 

Katselemme läntisin lasein nousevaa Kiinaa

HS-Peking/ 3.11., kirjeenvaihtaja Petteri Tuohinen oivalsi kirjoittaa, että nyt saattaa tapahtua suuri muutos Kiinan istuvassa politbyroossa, joka on miehitetty sanan mukaisesti - tähän mennessä.

 

Mr.Euro kiinalaisen Ms.Yuanin kukkarolle

Helsingin Sanomat julkisteli euromaiden aikomuksia Saksan johdolla mennä kiinalaisten kukkarolle - mutta miksi tämä on yleensä mahdollista? --- Mehän elimme yli varojemme, ostimme "kiinalaisuutta" ja näin kiinalaiset säästivät maailman suurimman "käteisvaluuttavarannon"

...

USA + EU > Kiina?

Kiinan presidentti Hu Jintao vieraili USA:ssa – tapasi kolleegansa Barack Obaman, joka muistutteli Kiinan valuuttapelistä, ihmisoikeuksista ja autonrenkaista. Herra Hu ei puuttunut amerikkalaisten ihmisoikeus-tilanteeseen, ei Irakissa eikä Afganistanissa.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä