JanneHeikkinen11

Kaikki blogit puheenaiheesta Reaalipolitiikka

Arktinen alue eri kansainvälisten intressien risteyskohtana

Suomen kaksivuotinen kausi arktisen neuvoston puheenjohtajamaana päättyi toukokuussa.  Yhteinen huoli ympäristöasioista on mahdollistanut sen, että suuret jäsenmaat, kuten USA ja Venäjä, ovat istuneet saman pöydän äärelle. Arktinen alue on pysynyt matalan jännitteen yhteistyöalueena.

"Heidät täytyy tappaa ydinaseilla." (Ukraina)

https://

NS: Tähän (Krimin) tilanteeseen liittyen, sanon sinulle, olen aivan shokissa. Puhuin yhteiselle tuttavallemme tänään, ja hän melkein itki. Kysyin, mitä me teemme nyt?

JT: Olen valmis tarttumaan konekivääriin ja ampumaan sitä mutsinnussijaa päähän.

NS: Sanoin hänelle eilen, että jos sotilaallinen konflkti puhkeaa, sekä vanhempi poikani että minä reservinupseereina tartumme aseisiin ja puolustamme maatamme.

Ukraina ja uutisointi katseen kohdistajana

Ukrainan kriisi sekä Krimin kansanäänestys ovat tuoneet selvästi esille sen, että ns. uutisilla on arvoa vain niin kauan kuin lukijat eivät selvästi miellä, että uutiset ovat jonkun tahon valitsema näkökulma, joka painetaan uutisen nimikkeellä.

Teoriassa uutisointi, artikkelit ja analyysit ovat "vain faktat" -tiedottamista, objektiivista journalismia. Käytännössä homma vääristyy jo siinä vaiheessa kun uutisoitavat faktat valitaan tosiasioiden valtavasta tarjonnasta.

Ukraina turvallisuuskysymyksenä

Nonnih! Krimi on äänestänyt alustavien tulosten perusteella irtoavansa Ukrainasta ja liittyvänsä Venäjään, raportoi uutistoimisto Reuters. 

Kun yli puolet äänistä oli laskettu, 95,5% oli valinnut Venäjän. Äänestysosallistumisen prosenttiluku oli 83 prosenttia. Ilmeisesti tämä äänestys kiinnosti äänestäjiä enemmän kuin esimerkiksi europarlamenttivaalit Euroopassa.

Ukrainan kultareservi kadoksissa

Venäläinen, Itä-Ukrainan Zaporozhyesta toimiva internetsivusto Iskra ("Kipinä") kertoi 7.maaliskuuta tapahtumakulusta, jonka perusteella on aihetta epäillä, että Ukrainan 1,8 miljardin dollarin arvoiset kultareservit on "viety turvaan" Yhdysvaltain keskuspankki FED:in holveihin, joka sen jälkeen olisi takavarikoinut kullan.

Ukraina harhautuksena ennen eurovaaleja

Kovin on tempoilevaa politiikka näinäkin päivinä. Päivän pelko-uutisissa Ukrainan tilanne on lietsottu Viikon Kriisin kautta Kuukauden Kauhu-uutiseksi puuttumatta sen kummemmin ristiriitaisuuksiin ja yleisesti ottaen useimpien osapuolien järjenvastaiseen käyttäytymiseen.
Tuskinpa tästä silti mitään seuraa - paitsi ukrainalaisille, jotka on jo myyty kv. sijoittajille ja IMF:n talouskuriohjelman kautta rahamiesten saamisten maksamiseksi.

Ukraina voimallisen myynninedistämisen kohteena

Oletteko tulleet miettineeksi Ukrainan joutuneen voimallisten myynninedistämiskampanjoiden kohteeksi?

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä