JanneHeikkinen11

Kaikki blogit puheenaiheesta Unicef

Unicef muistuttaa, miten Afrikka auttoi Suomea sodassa

 

Turun Sanomat tulkitsi Unicefin viestin siitä, miten meitä on sodassa autettu (TS 19.11). Otsikko on lupaava: Suomi sai hädässä apua Afrikasta asti.

On hienoa, että Etelä-Afrikan lahjoittamat 25 Gloster Gauntletia vielä muistetaan. Kasvoin Suomessa, jossa apartheid-valtio oli mediassa kirosana. Näin asiat pikkuhiljaa oikenevat.

Suomalainen lahjoitti Unicefille 6 miljoonaa euroa

Tässä on suomalainen esimerkillinen teko. Ei voi kuin arvostaa.  Suomalainen teki historiaa – Lahjoitti Unicefille 6 miljoonaa euroa

Eiköhän joku tästäkin ota herneet nenäänsä.

Lahjoittaja perusteli tekoaan näin: "Nimettömänä pysyvä lahjoittaja kertoo tehneensä päätöksensä nähtyään kuvia Syyrian sodasta ja raunioista kaivetuista lapsista."

Ja ennen kuin kukaan ryhtyy kitisemään miksi suomalaisia ei auteta.

Varhaislapsuus - aikaikkuna aikuisuuteen

Tiesitkö, että

"

Jo kolmevuotiaana lapsen aivot painavat noin 80-90 prosenttia aikuisen aivojen painosta. Sen lisäksi kolmevuotiaan aivoissa on kaksi kertaa enemmän toimintaa kuin aikuisella.

Pikkulapsen aivoissa voi yhden sekunnin aikana muodostua jopa tuhat uutta hermoyhteyttä, kun lapsi oppii ja hoksaa asioita ympäristöstään.

"

Mitä nyt? Lapsiasiavaltuutettu erosi!

Tunsin suurta tyytyväisyyttä, kun Suomen ensimmäinen lapsiasiavaltuutettu, Maria Kaisa Aula, valittiin ensimmäiseen viisivuotisvirkaansa vuonna 2005 (toinen virkakausi alkoi 2010). Silloin tuumasin, että onpa hyvä, että lapsiin liittyvät asiat saavat enemmän julkisuutta ja huomiota, kun tunnettu henkilö on nimitetty tekemään tärkeää työtä!

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä