JanneHeikkinen11

Kaikki blogit puheenaiheesta Vietnam

Etelä-Kiinan meren tilanne kiristyy - USA toimittaa aseita Vietnamiin

Yhdysvaltain presidentti Barack Obaman päivät valkoisessa talossa käyvät vähiin, mutta vielä on hetki aikaa myydä aseita maailmalle. Presidentti Obama julisti yli 40 vuotta kestäneen aseidenvientikiellon Vietnamiin päättyneen. Päätöksestä ilmoitettiin viime maanantaina upein menoin maan pääkaupungissa Hanoissa. Tällä hetkellä vaikuttaisi siltä, että Etelä-Kiinan meren aluekiistat ovat menossa rumaan suuntaan, kun kaksi kommunistivaltiota ovat käymässä jälleen tukkanuottasille, ja kommunismia vuosikymmenien ajan padonnut sekä pelännyt kapitalisti joutuu valitsemaan puolensa.

Sodan kyntämä maa

Yli neljäkymmentä vuotta sitten Agent Orange oli yksi 15 kasvimyrkystä, jota Yhdysvaltain ilmavoimat kylvivät Vietnamin maaperään suojellakseen sotilaitaan ja liittolaisiaan. Kaiken kaikkiaan kemikaalikoktailia kylvettiin Vietnamiin vuosikymmenen aikana noin 45 - 55 miljoonaa litraa.

Otin osaa kommareiden vappumarssiin ja jenkit lähtivät Vietnamista!

Täällä blogimaailmassa ja kaiken sorttisissa muissakin medioissa on kohistu Tampereen väkivaltaisesta mellakasta. Siitä, että ketkä sen organisoivat, mikä oli sen sanoma, ja mitä sillä saatiin aikaiseksi.

Nyt tulen kaapista ulos ja kerron, että olen yhden kerran hurjassa nuoruudessani osallistunut mielenosoitukseen. Vappuaaton myöhäisillan vedonlyönnin seurauksena jouduin menemään kommareiden kulkueeseen. Käteeni työnnettiin plakaatti, jossa luki "USA pois Vietnamista". Huomasin, että sitä oli kannettu aikaisemminkin.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä